Groener gras serveert alleen functionele koekjes.


ik ben nieuwsgierig naar ervaringen van anderen

Podcasts

Ik maak podcasts. Ik houd ervan om naar anderen te luisteren en zo nieuwe dingen te ontdekken. Dus wat is er leuker dan deze nieuwsgierigheid naar hoe anderen de wereld zien, in podcasts te delen?

De eerste serie podcasts die ik maak, gaat over ‘dwarse bedrijven’, bedrijven die de dingen net iets anders doen dan we gewend zijn. Bijvoorbeeld omdat ze geen ‘baas’ hebben, of omdat ze sommige klanten (bijna) niet laten betalen. In de serie Dwarse bedrijven, ga ik in gesprek met mensen die een bedrijf gestart zijn omdat ze geloven dat het beter kan, eerlijker kan, omdat ze een missie hebben en impact willen maken.

Aflevering 1: Het leerstation

https://soundcloud.com/user-821720635/dwarse-bedrijven-het-leerstation
In de eerste aflevering ga ik in gesprek met Margot Peters van Het Leerstation uit Utrecht, een bedrijf dat studiebegeleiding in exacte vakken geeft en als missie heeft de kansenongelijkheid in het onderwijs te verkleinen.

Aflevering 2: KanZ

https://soundcloud.com/user-821720635/stichting-kanz-christiaan-kwint
In de tweede aflevering ga ik in gesprek met Christiaan Kwint van Stichting Kanz, een kleine organisatie die zorg en onderwijs biedt aan kinderen en jongeren met een meervoudige beperking. Hun missie is om dit op een inclusieve manier te doen.

Aflevering 3: Bord & Stift

https://soundcloud.com/user-821720635/bordstift
In de derde aflevering ga ik in gesprek met Charlotte van Leeuwen, oprichter van Bord & Stift. 'Met ons bedrijf Bord&Stift staan we met de poten in de modder, we brengen horizontaal organiseren in de praktijk. Heel veel mensen denken dat dat niet kan, een bedrijf zonder een baas. Maar het kan wel!'